Blog

Blog
"Az eszközkiadó automatákkal csökkentettük védőeszköz költségeinket." B. József – járműipar
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!!

Az egészségügy által finanszírozott hobbikertészet

Az egészségügy által finanszírozott hobbikertészet

Hogyan kerülnek haza a munkaruhák és a védőkesztyűk?

Nap mint nap cégvezetőkkel találkozom, akik a legkülönbözőbb területen tevékenykednek: autóipar, építőipar, egészségügy, faipar…

Az egyik legérdekesebb történetet egy egészségügyben dolgozó főorvos mesélte nekem, mikor náluk jártam és a védőeszközök fogyásáról kérdeztem. 
Nálunk a kórházban nincs pazarlás, nálunk többcélú felhasználás van.  
Ez meg mit jelenthet? - kérdeztem. A válaszból egyből beugrott egy sorkatonai élményem.

Ingyen jár, hát elviszem, avagy a szocialista közös tulajdon

Amikor jó pár évvel ezelőtt, katona voltam Sárbogárdon, a laktanya környékén mindenki katonai bakancsban és katonai gyakorló ruhában járt. Abban szerelték a kocsit, abban vágták a füvet, a fát, a kocsmában is minden második ember ezt viselte. Valaki nagyon jó boltot csinált a kincstári ruházat kiárusításával. Ugyan ez igaz ma is a termelő cégek környékén. 

A főorvos úr elmesélte, hogy mikor beszélgetésbe elegyedett egy hideg fröccs mellett a paradicsompalántát ültető kedves szomszédjával, akkor vette észre, hogy a palántázáshoz a szomszéd pont olyan kesztyűt használ, amivel ő délelőtt műtött! Állítólag a piacon vette a palántákkal együtt. A palántáért 200 Ft-ot, a kesztyűkért csak 150 Ft-ot fizetett. A kórháznak pedig ugyanez a kesztyű 20 forintba került. Csak a kórház évente 20 000 db-ot rendel belőle. Vajon mennyi jut ebből a 20 000-ből a kertekbe?

A gyárakból kiosonnak a védőeszközök
 
A fenti történet jól példázza az eszközök, kiegészítők gyors fogyásának egyik fő okát, a kontrollálhatatlanságot: képtelenség nyomon követni, ki mikor miből mennyit vett fel, milyen indokkal és valóban cserére szorul-e a régi? 

Szerencsére ez már nem probléma, ugyanis az eszközkiadó-automaták használatával teljesen megszűnik a káoszminden dolgozó eszközhasználata percre pontosan ellenőrizhető, anélkül, hogy ehhez egy külön erre szakosodott, adminisztrációs személyt kellene felvenni vagy költséges raktárat fenntartani a rengeteg szerszámnak, védőeszköznek és rezsianyagnak.

Elég hozzá mindössze egy, gördülékenyen működő adagoló automata és az eszközfelvétel teljes mértékben kontrollálttá a cégvezető elégedetté válik.


Na jó, de mi történik, ha kiürül a gép?
 
Egyszerű a válasz: nem ürül ki. Mi nem csak felmérjük a helyszínt és kihelyezzük az automatákat, aztán lesz, ami lesz, hanem kontrolláljuk is azt, folyamatosan figyelve, miből mennyi fogyott. Ennek megfelelően töltjük fel eszközökkel, specializáltan az adott cég igényeire szabva.
 
Egy kedves ügyfelem mondta nemrégiben: 
Te Zoltán, mióta nálunk van az automata, mintha a dolgozók munkamorálja is megváltozott volna. Ez létezik?
 
A gyakorlat igazolja, hogy létezik, sőt egyre inkább terjed.

Remélem sok-sok kolléga, hasonló pozitív tapasztalatról fog beszámolni a védőeszköz-automatákkal kapcsolatosan!
 
Kőházi Zoltán

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

*a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező