Blog

Blog
"Az eszközkiadó automaták használatával megoldódott a védőeszköz-költség kontroll, tudom, hogy a nap 24 órájában megbízhatok bennük." K. Áron - épület- és autóipar
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Szendvics, üdítő és KV automaták. Mindenki ismeri?

Szendvics, üdítő és KV automaták. Mindenki ismeri?

Nem véletlen, hogy az automaták őse egy szenteltvíz adagoló automata i.e. 215-ben kezdte meg pályafutását és azóta az élet szinte minden területén megjelent már.

Kell-e ennél jobb bizonyíték arra, hogy az automatáknak igen is van létjogosultságuk?

Mert mit is nyújt egy automata?

„Szembejött” egy fénykép internetezés közben. Nincsen sok időm a céltalan internetezésre, de most elmerengtem egy pár percre.

Valaki emlékszik még azokra az időkre, amikor nem voltak kávé és üdítő automaták? Ha igen, akkor kb. egy  idős lehet velem, mert már rég óta együtt élnek velünk ezek a Transformerszek, a Föld nevű bolygón és szolgálnak ki bennünket földi utazásunk során.


Nem véletlen, hogy az automaták őse egy szenteltvíz adagolóautomata i.e. 215-ben kezdte meg pályafutását és azóta az élet szinte minden területén megjelent már. Kell-e ennél jobb bizonyíték arra, hogy az automatáknak igen is van létjogosultságuk?

Mert mit is nyújt egy automata?

Egy nagyobb feltöltés után, kezelő, kiszolgáló személyzet nélkül, gyorsan kiszolgálja az embert, kiadja azt az ételt, italt, amit kiválasztunk.

És mitől válik védőeszköz kiadó automatává egy automata?
Az alapelv azonos. Miután az automata feltöltésre kerül a különböző, a munka során nélkülözhetetlen védőeszközökkel, a munkatársak gyorsan felvehetik belőle azt a védőeszközt, amire szükségük van. Mindezt teszik kiszolgáló személyzet nélkül, gyorsan, saját belépőkártyájukat használva.


Egyszerűen hangzik, igaz? Mert az is. Ezért egyre népszerűbbek az automaták.

Persze csak az alapelv azonos. Egy étel vagy ital automatába hiába tennénk védőeszközt (porfogó maszkot, szemüveget, kesztyűt, stb.) nem lenne működőképes. Egy védőeszköz automatánál fizetni sem kell, hanem a munkatársak a meglévő belépőkártyájukkal tudják felvenni azokat az eszközöket, amikre szükségük van. És nem mindegy az sem, hogy milyen eszközöket szeretnének beletenni, mert más kiadó mechanizmust ajánlanék neylonba csomagolt kesztyűkhöz és mást flakonokhoz.

De ez már egy másik történet.

Ha védőeszköz automaták beszerzését tervezi, akkor ajánlom figyelmébe korábbi cikkemet, amiben azt járom körül, mire is kell odafigyelnie, milyen céget érdemes választania.


Kőházi Zoltán

Vissza