Blog

Blog
"Az eszközkiadó automata rugalmassá teszi a termékekhez való hozzáférést, megkönnyíti és leegyszerűsíti a folyamatokat." S. Attila- ipari higiénia
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!!

Oh te kit választanál?

Oh te kit választanál?

10 szakmai tipp, ami alapján érdemes

ajánlatot kérni és dönteni 

eszközkiadó automata szállító mellett.

Az eszközkiadó automata választása nem könnyű feladat.

Mik a döntő szempontok, hogyan különböztethetők meg a forgalmazók, melyik gép a legmegfelelőbb? 

Kereskedőtől vagy automata gyártótól vásároljunk?

A Gombhoz a kabátot cikkemben már írtam arról az amerikai székhelyű vállalatról, aki amerikai automatát helyezett üzembe, amit ráadásul egy szintén külföldi székhelyű vállalkozás szállított számára.
Nem sznobizmusból vagy patriotizmusból döntöttek az amerikai szállító mellett, ezt írta elő nekik az anyavállalat. 
Az anyavállalatnál azonban nem számoltak az üzembe helyezés és üzemeltetés nehézségeivel, a külföldi szállítónak sem volt még magyarországi tapasztalata. Az eredmény? Az automata nem kommunikált a cégnél korábban bevezetett beléptető kártya rendszerrel, amit a dolgozók használtak, és aminek segítségével felvették volna az eszközöket az automatából. 
Majdnem egy évig próbálkoztak megoldani a problémát, végül megkerestek bennünket és most a mi automatánkat tesztelik. Mi előre elkértük a kártyákat és a kártyák alapján programoztuk fel a mi  automatánk kártya elfogadó egységét.

Felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan válasszunk eszközkiadó automata szállítót? Kit válasszon? 
A rövid válasz, hogy a Vendinvestet. ;-)

Ez, sport nyelven egy magas labda volt, természetesen szívesen megméretjük magunkat a piacon, minden ajánlatkérőre a lehető legjobb megoldást javasoljuk, ha kell, egy automatát is kihelyezünk tesztelésre.

Több mint 20 éve foglalkozunk automatákkal, bízom szakértelmünkben.

10 pont amiket feltétlen érdemes figyelembe venni eszközkiadó automata tender meghíváskor, döntéskor:

  1. Az automatát szállító cég székhelye, működési területe. Lehetőleg Magyarországon jelen lévő cég legyen aki  ismeri a hazai piacot, a hazai igényeket, megoldásokat.
  2. Referenciák. Szintén a piac ismerete és az üzemeltetés szempontjából fontos, hogy határainkon belül működő referenciákkal, elérhetőségekkel rendelkezzen a cég.
  3. Támogatás. A szervizszolgáltatás minősége mellett az időfaktor is fontos tényező, egy hazai cég hamarabb reagál az esetleges problémákra, ha kell a helyszínre is rövidebb idő alatt kiér.
  4. A bérleti díjban foglalt szolgáltatások. Itt lehet az egyik legnagyobb különbség, kérjen pontos leírást!
  5. Automata szállító cég jellege. Szakértő cég nem pedig szimpla automata kereskedő. Egy jó kereskedő ismeri az általa forgalmazott gépeket, de mégsem olyan mértékben, mint az, aki maga állítja össze, maga szervizeli. Ha nem közvetlenül a gyártótól, hanem a kereskedőtől szerzi be az automatáját, jó gyártói, összeszerelői támogatással ellátott kereskedőtől tegye. Mi is sok kereskedő céggel állunk kapcsolatban, szállítjuk és üzemeltetjük az általuk kihelyezett automatákat, nagyon jó munkakapcsolatokat sikerült kialakítanunk, a kereskedő és végfelhasználó teljes megelégedettségére.
  6. Kereskedőtől függetlenség, kizárólagosság. Egy eszközkiadó automatákat készítő és szállító cég abban érdekelt, hogy jó automatát szállítson, hogy az mindig működjön, alkalmas legyen kiadni azokat az eszközöket, amiket a végfelhasználók a helyszínen felhasználnának. Ez a fókusza, minden nap erre koncentrál, ezért fejleszt. Az eszközkiadó automatákat forgalmazó cég automatáiba több beszállító terméke is belehelyezhető, míg az eszközkereskedő által adott automatában csak a kereskedő által forgalmazott termékek találhatóak. Egy kereskedő cég elsősorban az automatában lévő eszközöket értékesíti, ő erre koncentrál. Ő abban érdekelt, hogy minél több eszközt adjon el. Nagy különbség! Léteznek viszont olyan kereskedő, viszonteladó cégek akik kölcsönös együttműködésben állnak automata összeszerelő cégekkel így mindkét vonalon érdekeltek. Tudják, hogy az elégedett vevő a  hosszú távú együttműködés záloga. Ahogy írtam, mi is rendelkezünk ilyen szerződésekkel.
  7. Kombinálhatóság. Az automaták belső tere mennyire változtatható, sortávolságoktól, típustól függően behelyezhetőek-e különböző igényeket kielégítő termékek, vagy típusonként több automatát kell alkalmazni.  Kell-e mondanom, hogy az ügyfél mikor jár jobban?
  8. Kártya rendszer elfogadása: cikkünket is ezzel kezdtük, nem kell újra elmagyaráznom.
  9. Az automata típusa. Fontos, hogy milyen eszközök kerülnek az automatába és hogy az automata milyen technikával adja ki. Sokan nem tudják, de van spirálos, liftes, és futószalagos, körtálcás kiadás az automatákban. Vannak kereskedők akik egy féle, általában spirálos automatát forgalmaznak. Pedig bizonyos termékek megkövetelik az „esés nélküli” adagolást, a liftes technológiát.
  10. Ár. Az ár fontos dolog, de ahogy a fenti listát látja, csak egy az automaták tulajdonságai közül.

Ha így kér ajánlatot és választ eszközkiadó automata szállítót, biztos nem fog csalódni.

A részletes „dolgok mögé látó” alapos előkészítő és elemző beszerzés hosszú távon megtérül. A tapasztalat beszél belőlem.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

*a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező