Blog

Blog
"A Vendinvest Magyarország Kft-vel jó együtt dolgozni, mert együttműködő szolgáltató." P. Gábor – autóipar
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Az A+A 2021 kiállítás üzenete

Az A+A 2021 kiállítás üzenete

Egyre nagyobb az igény az okos, döntések meghozatalára is képes automaták iránt.
A kiállításon mi is jelen voltunk és sok érdekes és előremutató tapasztalattal gazdagodtunk.

Posztunkból kiderül: Mi a helyzet az ipari automaták piacán? Hogyan illeszkednek a forgótálcás és szekrényes automaták a technológiai forradalom negyedik szakaszához? 
 

2021. október 26-29. között Düsseldorfban rendezték meg az A+A 2021 szakvásárt, amely a munkabiztonság, védőeszközök és foglalkozás-egészségügy területén tevékenykedő cégek legnagyobb seregszemléje.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, 2021 elején új taggal bővült a Vendinvest termékcsalád, partnerségre léptünk a lengyel ASD Systems céggel és megkezdtük a D (drum) jelzésű forgótálcás, valamint szekrényes automaták értékesítését és üzemeltetését. A berendezés a védőeszközök és egyéb, különféle méretű és formájú termékek kiadása mellett azok kölcsönzésére is képes, intelligens vezérlőrendszere pedig arról is gondoskodik, hogy ne akadjon meg a gyártási folyamat. Az A+A 2021 szakvásáron a fő kiállító az ASD Systems volt, mi pedig az ASD forgótálcás és szekrényes automatáinak kizárólagos magyarországi képviselőjeként és szervizelőjeként vettünk részt a rendezvényen

Mik a legújabb trendek, merre tart a piac és mik a legfontosabb meglátásaink a jövőre nézve?

Tart már egy ideje és nem látjuk a végét az ipari/technológiai forradalom negyedik szakaszának, amelyhez az ipari eszközkiadó automatáknak is igazodniuk kell. Az elmúlt években a termelési folyamatokban is megjelentek azok az eszközök, amelyek egymással kommunikálni tudnak, adott esetben pedig döntések meghozatalára is képesek. A kiállításon bebizonyosodott, hogy az ipari automaták terén is egyre erősebb a felhasználói igény az „okosabb”, specifikusabb automatára, amelyben értékesebb termékek tárolhatók, alkalmas többször használatos eszközök kiadására és visszavételezésére, valamint nyomon lehet követni például azt is, hogy melyik kolléga mennyi eszközt vett fel és mikor tette vissza az automatába.

Az ASD forgótálcás és szekrényes automatái erre mind képesek, ugyanis az automatákat működtető és felügyelő szoftver fel van készítve arra, hogy egy, már meglévő Ipar 4.0-s rendszerhez csatlakoztatni lehessen. Jól integrálható a gyártási folyamatokhoz, valamint bizonyos fokig döntések meghozatalára is képes. Ha észleli, hogy valami nem úgy működik, mint ahogy előzetesen beállították, akkor bizonyos szintű beavatkozásokra is képes. A kiállításon egyébként ki lehetett próbálni az automatákat, egy kivetítőn pedig azt is látni lehetett, hogy miképp működik a szoftver, tehát a háttértámogatási rendszer is kézzelfoghatóvá vált a látogatók számára. 

Amikor 2020-ban megkezdtük az együttműködési tárgyalásokat az ASD Systems vezetőivel, rendkívüli mértékben motivált bennünket az az innováció, amely nemcsak a forgótálcás és szekrényes automatákra, hanem összességében az ASD Systems cégfilozófiájára is jellemző. A düsseldorfi eseményen öt, ipari automatákat gyártó és forgalmazó cég vett részt, ötletes fejlesztésekkel, de mi úgy láttuk, hogy az ASD Systems kiemelkedik a mezőnyből azzal, hogy nemcsak követi a piacot, hanem a trendeket is diktálja, nemcsak a fennálló piaci igényeket szeretnék kielégíteni, hanem a folyamatos fejlesztések révén igényt is teremtenek az okos megoldásokra. 

A fentiekről saját szemével is meggyőződhet a közelgő AUTOMOTIVE HUNGARY 2021 kiállításon:
2021. november 16-18. között kilencedik alkalommal rendezik meg a járműipari szakma egyik legfontosabb eseményét, melynek központi témái között szerepel az Ipar 4.0 is. Az ASD Systems partnereként mi is ott leszünk a kiállításon. Ha kilátogat hozzánk, megnézheti működés közben a forgótálcás és szekrényes automatákat és a távfelügyeleti szoftvert is, ha pedig elhozza magával a terméket, amit az automatából tervez kiadni, megmutatjuk, hogyan illeszthető a gép kiadószerkezetébe. Arról, hogy mivel készülünk még és hol tud regisztrálni az ingyenes belépőjegyéért, ide kattintva tájékozódhat.

Vissza