Blog

Blog
"Az eszközkiadó automata számunkra egy olyan modern, új lehetőség, amely állandó elérhetőséget biztosít." V. Pál – munkavédelem
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Felesleges munkaerő - elpazarolt anyagok, eszközök

Felesleges munkaerő - elpazarolt anyagok, eszközök

Gazdálkodj okosan, mert ez a való világban egyáltalán nem játék.

Úton-útfélen azt hallom, milyen nehéz ma az úgynevezett jó munkaerőre rátalálni. Mit jelent a jó munkaerő? Minimum azt, hogy ... 

Tisztában legyen a pozícióhoz tartozó elvárásokkal.

Ezen felül megbízható, lojális, dolgozni tudó és akaró, jó kommunikációs képességgel rendelkező, együttműködő személyiség, akire építeni lehet, legyen az pék, vagy akár bróker, teljesen mindegy.

A felsoroltaknak mind megfelelő ember tű a szénakazalban. A fiataloknak nagyobb az anyagi elvárása, mint a munkamorálja. A középkorúak nehezen adják fel akár a rossz biztosat, egy “sosem lehet tudni, hogy milyen lesz” bizonytalanért, az idősebbek pedig a biztonság miatt már nem váltanának és ez talán érthető.

Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor nincs megfelelő munkaerő a piacon, csak nehéz rátalálni, de talán ez vica versa működik.

Az emberi erőforrás fontos szerepet tölt be egy cég, vállalkozás sikerében. Akkor is, ha jó munkaerőről beszélünk és a jelenléte pozitív a cég jövőjére nézve és akkor is, ha felesleges munkaerőről beszélünk, hiszen annak költségeire egy vállalkozásnak sincs szüksége. Még a fontos pozíciókra is nehezen találunk szakembert, nem hogy a kiváltható erőforrásra, de ezt már fent bővebben kifejtettem. Felesleges munkaerő, kemény ez a szó, fáj is a fülnek mikor hallja, de bizony létezik. Annak hívjuk például azt, ha olyan szegmensben kell valakit alkalmazni, amikor rá vagyunk kényszerítve valaminek az ellenőrzésére, mert az adott felhasználók ezeket az értékeket tegyük fel, hanyagul kezelik. Mi lehet ilyen? Például egy eszköz felvétel, eszköz csere, vagy akár eszköz leadás.

Bővebben, ha több eszközt vesz fel a kolléga, mint amire a nap folyamán a feladatához szükség lenne. Máshol is, de például egy higiéniai szabályzatokkal felügyelt területen igencsak nehezen kezelnénk. Az eszköz nem steril, egyéb feladathoz használhatatlan, így hát ki kell dobni, le kell selejtezni.

Vagy a leadás, amikor a kolléga a munkanap végeztével eszközeit leadva távozik, így akár naprakészen ellenőrizni tudjuk eszköz készletünket. Szerintem mindenki, aki ezt a pár gondolatot olvassa találkozott már a saját területén azzal a szóval, hogy pazarlás. Nem csak a bevételt kell növelni, a kiadást is le kell minimalizálni, hiszen sokszor egy vállalkozás élete múlhat rajta.

A munkaerőhiány okozta időkiesés, vagy akár a nem megfelelő munkaerő betanítására ráfordított idő pedig pénz.

Ha kiválthatjuk az eszközkezeléshez biztosított erőforrást, magát a pazarlás létét és a betanítására fordított kidobott idő sokaságát, akkor megspórolhatjuk az ezekbe vetett rengeteg időt és pénzt.

A Vendinvest automatája megoldás a pazarlásra! Miért?

  • 0-24-ben elérhető
  • csak áramforrásra van szüksége
  • gépeink mindössze 3%-nál tapasztaltunk meghibásodást az eddigi több mint 10 év alatt!

 

Kőházi Zoltán

ügyvezető

 

https://www.vedoeszkozautomatak.hu/

Vissza